Alexandra Culinescu

Jan 6, 20232 min

Cum să integrăm mai multe legume și fructe in alimentație?

Știm cu toții că legumele și fructele sunt surse excelente de vitamine, minerale și fibre, dar uneori este dificil să ne asigurăm că primim ceea ce avem nevoie zilnic.


 

În ultima perioadă, m-au întrebat mai multe persoane cum pot să integreze mai multe legume în alimentație si m-am gândit să scriu un articol în care să îți dau câteva recomandări pentru a include mai multe legume și fructe în dietă ta:


 

Planifică-ți mesele înainte de a merge la cumpărături. De exemplu uită-te într-o cate de rețete, alege câteva rețete pe care vrei să le încerci în acea săptămână. Apoi fă o listă cu legumele și fructele pe care vrei să le adaugi și asigură-te că le ai acasă atunci când ai poftă de ceva sănătos.

Adăugă legume la micul dejun. Încearcă să adaugi legume în omletă (ardei gras, spanac sau ciuperci), iar dacă vrei un mic dejun dulce, poți adăuga în iaurt mai multe fructe.


 

Îți recomand să încerci smoothie-urile, acestea sunt o modalitate excelentă de a adăuga mai multe fructe si legume în alimentația ta. Fă smoothie-uri cu fructe proaspete sau congelate, cum ar fi banane, zmeură, căpșuni, kiwi, mere și poți adauga spanac sau kale (nu veți simți gustul lor).


 

Pregătiți mai des supe, ciorbe și tocănițe din legume. Adăugați legume proaspete sau congelate pentru un plus de nutriție și aromă. Aaa, și nu uitați de condimente.


 

Gătește legumele în mod creativ. Încearcă să gătești legume într-un mod diferit decât mâncați în mod normal. De exemplu, poți face o salată caldă cu rădăcinoase la cuptor.


 

Pregătiți în avans gustări sănătoase pe care să le aveți gata pregătite. Puteți face cookies în 15 minute cu morcovi și ovăz.

Cartea Good + Health - Mănâncă fără vinovăție, poate fi o sursă excelentă de inspirație și idei noi. Am scris-o special pentru a-ți ușura munca în bucătărie. Ai liste de cumpărături, exemple de planuri alimentare și multe rețete simple cu multe legume.

Pe scurt, există multe modalități de a include mai multe legume și fructe în dietă ta. Planificându-vă mesele înainte de a merge la cumpărături, adăugând legume la micul dejun, încercând smoothie-uri, făcând mai des supe/ciorbe, gătind legume în mod creativ, alegând gustări sănătoase și, inclusiv dacă țineți o dietă bazată mai mult pe legume si fructe.

Puteți face schimbări fără stres în stilul de viață pentru a te ajută să te simți mai energică, usoară și să efectiv să radiezi.