Alexandra Culinescu

Nov 17, 20224 min

Cum să pierzi în greutate de Crăciun

Crăciunul... cea mai minunată perioadă a anului, care este plină de colinde, familie și bunătăți festive! De la plăcintele gustoase cu carne tocată la vinul cald, poate fi incredibil de dificil să menții o dietă sănătoasă și să eviți să iei kilograme în plus în perioada sărbătorilor. De fapt, un articol publicat de Men's Health notează că o persoană obișnuită va consuma un număr impresionant de 5.373 de calorii numai în ziua de Crăciun... adică de două ori mai mult decât aportul zilnic de calorii recomandat pentru bărbați și de trei ori mai mult decât pentru femei! Deși cu toții merităm un răsfăț din când în când, acest articol vă va oferi câteva sfaturi despre cum să vă mențineți sănătoși și să pierdeți în greutate în perioada Crăciunului.

Cum puteți slăbi de Crăciun?

Încercați să evitați consumul de alcool

S-ar putea să vă surprindă să aflați că alcoolul conține multe calorii - mai exact, aproximativ șapte calorii pe gram. În perioada sărbătorilor de Crăciun, românul mediu consumă cu 40% mai mult alcool, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății noastre mentale și fizice. De exemplu, consumul de alcool poate duce la hipertensiune arterială, boli ale arterelor și chiar la unele tipuri de cancer - tocmai de aceea ar trebui să fim atenți la consumul de alcool în perioada Crăciunului, astfel încât să avem grijă de corpul nostru și să prevenim apariția unor probleme legate de sănătate. Desigur, nu este nimic în neregulă cu un răsfăț de Crăciun, dar dacă doriți să perdeți din greutate este necesar să consumați echilibrat.

Plimbați-vă!

Da, poate că există o mulțime de emisiuni TV interesante și filme de Crăciun de care să vă bucurați stând pe canapea, dar dacă vă faceți timp în fiecare zi pentru a lua aer curat și pentru a face puțină mișcare, vă veți ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți în formă.

Începeți ziua cum trebuie și câștigați-vă răsfățul de Crăciun de la micul dejun cu o plimbare vioaie în jurul blocului în timp ce le urați vecinilor un Crăciun fericit. Schimbați o după-amiază sufocantă petrecută în fața televizorului cu o plimbare răcoritoare de iarnă. Bucurați-vă de o plimbare cu copiii sau familia.

Nu aveți nevoie nici de un abonament la sală pentru a face asta!

De asemenea, ați putea sugera prietenilor și familiei dumneavoastră să faceți o plimbare împreună. Crăciunul este ocazia perfectă pentru a petrece timp cu cei dragi și nu numai că activitățile în aer liber ne vor ajuta să devenim activi, dar îi pot încuraja și pe cei din jurul nostru să se alăture distracției!

Controlează-ți porțiile

În timpul Crăciunului, poate fi greu să reziști "sarmalelor" sau fripturilor, dar trebuie doar să te asiguri că ești atent la consumul de alimente și să te asiguri că te bucuri de o dietă echilibrată.

Un recomandare utilă pentru controlul porțiilor este să folosiți farfurii mai mici. Acest lucru vă va face să simțiți că aveți mai multă mâncare și veți fi mai puțin predispus să adăugați prea multă mâncare în farfurie. Dacă obișnuiți să vă bucurați de un bufet de Crăciun, încercați să includeți o serie de fructe și legume, precum și carbohidrați și alimente bogate în grăsimi, cum ar fi brânza.

Fă câteva schimbări la preparatele de Crăciun

Există câteva mici schimbări pe care le puteți face la o cină de Crăciun tipică pentru a o face mai sănătoasă. Iată doar câteva idei pe care le puteți lua în considerare și care vă vor reduce din calorii:

Încercați să nu puneți asa multe grăsimi în preparate.

Nu mai faceți atâția cartofi sau nu-i mai acoperiți cu grăsime de la sosul de la friptură

Dacă nu puteți rezista unei felii de cozonac de Crăciun, încercați să o însoțiți cu niște mandarine sau orice alt fruct.

Încorporează mai multe legume... până la urmă, este sezonul germenilor!

Planificați din timp

Tentația este peste tot de Crăciun, motiv pentru care poate fi util să planificați din timp mesele și să vă rezervați puțin timp în fiecare zi pentru exerciții fizice. De exemplu, dacă știți că veți ieși în oraș pentru o masă de Crăciun cu prietenii, puteți mânca mai sănătos în timpul zilei și puteți încerca să vă faceți timp pentru o scurtă plimbare înainte de a pleca. În acest fel, puteți încerca să evitați să consumați mai multe calorii decât cantitatea recomandată și să preveniți creșterea în greutate.

O altă idee grozavă este să scrieți o listă de cumpărături înainte de a merge la un magazin, deoarece poate fi foarte ușor să vă lăsați distrasă de toate ofertele. Ai putea fie să cumperi prea multe bunătăți și să mănânci mai mult decât ți-ai dori pentru a consuma aceste produse, fie pur și simplu să irosești banii și să ajungi să arunci ceea ce ai cumpărat. Dacă știți exact ce cumpărați și dacă ați luat în calcul și eventualele bunătăți, vă puteți face cumpărăturile mai repede și vă puteți asigura că ați cumpărat doar strictul necesar.

Dacă vrei să pierzi din greutate am creat o carte electronică cu rețete simple si sănătoase care vă ajută să slăbiți!

Referințe: 1 , 2, 3