top of page

5 plante calmante și mirodenii pentru a lupta împotriva anxietății

Toți am fost neliniștiți la un moment dat în viața noastră. Există numeroase ocazii de la o zi la alta, când ne simțim stresați sau îngrijorați sau ne aflăm într-un mod de panică. Dar știu că în astfel de momente trebuie să ne relaxăm. Există câteva remedii naturale care au făcut minuni pentru mine. Fie că este vorba de un atac de anxietate sau doar de nervozitate, plantele medicinale sunt cunoscute pentru efectele calmante și multe alte beneficii. Mai jos este o listă de șase plante naturale care asigură ameliorarea stresului și a anxietății.Brahmi


Brahmi are proprietăți puternice anti-anxietate. Se știe că crește nivelul de serotonină - un produs chimic al creierului care ajută la promovarea relaxării. Are o capacitate unică de a îmbunătăți funcția cognitivă și ajută organismul să facă față stresului. Induce un sentiment de pace și calmează. Acesta servește ca un sedativ ușor, dar în loc să plictisească mintea, sporește claritatea și concentrarea mentală.


Cum se folosește?


Încălziți 1/2 cană de lapte sau apă și 1/2 lingură de pulbere Brahmi pentru aproximativ 3 minute. Lăsați amestecul să infuzeze 2-3 minute. Se strecoară și se îndulcește cu miere, dacă este necesar.


Ghimbir


Ghimbirul este o plantă aromatică care a fost folosită mult timp în sistemele tradiționale de vindecare ca remediu natural pentru anxietate. Prezența Gingerolului, un antioxidant, ajută la contracararea substanțelor chimice nocive pe care organismul nostru le produce atunci când suntem stresați. Uneori, stresul poate duce la un stomac supărat, deoarece producerea de acizi stomacali esențiali pentru digestie se îngreunează. Ghimbirul vine la salvare stimulând și producția de acid a stomacului.


Cum se folosește?


Bucurați-vă de o ceașcă de ceai fierbinte de ghimbir fierbând 1 linguriță de ghimbir tocat în 2 căni de apă timp de 10 minute. Se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere și 1 linguriță de suc de lămâie după gust.


Ashwagandha


Ashwagandha este o plantă întineritoare care ajută corpul să facă față stresului fizic și emoțional. Conform unui studiu publicat în Indian Journal of Psychological Medicine, ashwagandha ajută la scăderea nivelului de cortizol sau a hormonului stresului. Acest lucru face ca alți hormoni și neurotransmițători să fie dezechilibrați, ceea ce duce la simptome precum anxietate, depresie și somn slab. Luarea regulată de ashwagandha poate face ca cineva să se simtă mai puțin stresat și calmat mental.


Cum se folosește?


Amestecă 1/2 linguriță de pudră de ashwagandha într-un pahar de lapte cald și consumă aproximativ o jumătate de oră înainte de a merge la culcare noaptea.


Tulsi


Stresul cronic poate duce la inflamație și o creștere a radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Tulsi sporește nivelul și activitatea antioxidanților care interacționează în siguranță cu acești radicali liberi și combate efectele lor negative. Studiile științifice moderne sugerează că Tulsi este eficient în tratarea anxietății și a stresului. Cu toate acestea, Ayurveda recomandă utilizarea Tulsi în mod regulat ca măsură preventivă pentru a ajuta organismul să se adapteze atât la stresul psihic cât și la cel fizic și să prevină dezvoltarea bolilor legate de stres.


Cum se folosește?


Combinați 1/4 cană de frunze de tulsi și 1 1/2 căni de apă. Se amestecă bine și se fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Se strecoară și se adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie. Serviți cald. În caz că doriți să folosiți pulbere Tulsi - fierbeți 1 cană de apă și turnați-o peste 1/3 linguriță de pulbere Tulsi. Lasă-l să se aburească timp de 20 de minute. Apoi, strecurați și adăugați miere, dacă doriți.


Lavandă


Lavanda este o planta care a fost folosită de secole ca remediu natural pentru anxietate și nervozitate. Cea mai frecventă utilizare a lavandei este sub formă de ulei esențial de lavandă pentru aromaterapie. Studiile au arătat că un masaj folosind ulei de lavandă nu numai că reduce nivelul de anxietate, dar, de asemenea, instigă pozitivitatea participanților. Lavanda se crede că acționează ca un sedativ în centrele asociate cu emoțiile din creier, reducând astfel sentimentele, stresul și anxietatea. De asemenea, reduce nivelul de cortizol - hormonul de stres.


Cum se folosește?


Adăugați 2 până la 4 picături de ulei de lavandă în 2 până la 3 căni de apă clocotită și inspirați vaporii. De asemenea, puteți amesteca 1 - 4 picături de ulei esențial de lavandă cu ulei de migdale sau de măsline și apoi îl puteți folosi pentru masare.Împărtășiți (share) acest articol persoanelor care credeți că au nevoie să se relaxeze! Mulțumesc.Comments


bottom of page