top of page

6 motive de a consuma calciu din surse alternative (fără lactate)

Am crescut învățată să consum produse lactate, așa cum au fost majoritatea dintre noi. Și, acum ceva timp, produsele lactate erau mult mai sănătoase decât în prezent. Cu toate acestea, am înțeles că nici cel mai sănătos lactat nu poate fi numit un aliment sănătos. Știu că aceasta afirmație este contrar a tot ceea ce ne-a fost condus să credem (mai ales în ceea ce privește sănătatea oaselor), dar, după ce am făcut o adâncime profundă în lucrări științifice bazate pe dovezi, nu mai pot ignora faptele. Mai mult, sănătatea mea a luat o întorsătură serioasă în bine când am renunțat la ele. Așa că am vrut să împărtășesc cu voi cele 6 motive pentru care am trecut la o alimentație fără lactate.Ce este calciul și de ce este important?


Calciul este cel mai abundent mineral găsit în corpul uman. Dinții și oasele conțin cel mai mult calciu. Celulele nervoase, țesuturile corpului, sângele și alte lichide ale corpului conțin restul de calciu.


Calciul ne ajută corpul cu: - Construirea oaselor și a dinților puternici - Coagularea sângelui - Trimiterea și primirea semnalelor nervoase - Încordarea și relaxarea mușchilor - Eliberarea hormonilor și a altor substanțe chimice - Păstrarea unei bătăi normale a inimii.


Nivelurile scăzute de calciu, cunoscute și sub denumirea de hipocalcemie, pot cauza simptome precum spasme musculare, crampe, amorțeală, slăbiciune, furnicături și convulsii. Din fericire, calciul se găsește într-o varietate de surse de alimente diferite, ceea ce face ușoară satisfacerea nevoilor zilnice pentru acest mineral important.


6 motive pentru care nu ai nevoie de lactate pentru calciu


1. Unele persoane au intoleranțe la lactoză


Una dintre principalele probleme cu lactatele este că conține lactoză, un tip de zahăr simplu care se găsește în lapte. Conform unui studiu, aproximativ 75% din populația globală pierde capacitatea de a digera lactoza la un moment dat, ceea ce duce la o afecțiune cunoscută sub numele de intoleranță la lactoză. Intoleranța la lactoză poate provoca o serie de reacții adverse adverse, inclusiv crampe stomacale, balonare, gaze și indigestie. Prin urmare, în timp ce produsele lactate pot fi un mod simplu de a crește aportul de calciu pentru unii, există multe altele care pot fi incapabile să-l tolereze. Din fericire, pentru cei cu intoleranță la lactoză, există o mulțime de alte alternative de lapte bogate în calciu, disponibile în schimb.


2. Conțin un procent ridicat de grăsimi saturate

O singură porție de lapte poate conține mai mult de 20% din cantitatea recomandată zilnic de grăsimi saturate. Dacă consumați trei porții de lapte, sunteți deja la 60% pe zi - chiar înainte de a mânca orice aliment. Brânza este și mai rea: Harvard raportează că pizza și brânza sunt cele mai mari surse alimentare de grăsimi saturate din dieta oamenilor.


3. Creștere în greutate

În ciuda afirmațiilor industriei, un studiu realizat pe mai mult de 12.000 de copii a arătat că, cu cât au consumat mai mult lapte, cu atât au câștigat mai multă greutate - iar laptele degresat și 1 la sută păreau să conducă la creșterea în greutate mai mare decât la consumul de 2% sau lapte integral. De asemenea, studiul a constatat că înlocuirea sucurilor cu lapte nu a dus la pierderea în greutate.


4. Ar putea agrava acneea la unele persoane.

Unele studii sugerează că aportul de lactate ar putea contribui la probleme inflamatorii ale pielii, cum ar fi acneea pentru unii oameni. De exemplu, o analiză masivă a cuprins 14 studii și peste 78.000 de copii, adolescenți și adulți au arătat că aportul de lapte a fost legat de un risc mai mare de acnee pentru acei vârste între 7-30. Potrivit unui document publicat de un cercetător de la Dartmouth Medical School, lactatele ar putea crește nivelurile de hormoni specifici implicați în sănătatea pielii, inclusiv insulina și factorul de creștere asemănător insulinei (IGF-1). Un studiu din Coreea a raportat că IGF-1, în special, ar putea agrava acneea prin creșterea inflamației și a producției de sebum în celulele pielii.


5. Au un conținut mare de sodiu.

Brânza poate conține până la 400 mg de sodiu la 30g. Soiurile incluzând halloumi, brânza cu mucegai, feta și emmataler (precum și brânzeturi procesate) sunt atât de încărcate cu sodiu încât sunt de fapt mai sărate decât apa de mare.


6. Produsele lactate pot fi legate de un risc mai mare de anumite tipuri de cancer.

Mai multe studii observaționale au descoperit că consumul de lactate ar putea fi asociat cu un risc mai mare de a dezvolta anumite tipuri de cancer. În special, cercetările arată că consumul de lactate ar putea fi asociat cu un risc mai mare de cancer de stomac și cancer de prostată. Cu toate acestea, rețineți că aceste studii arată o asociere, dar nu înseamnă neapărat că produsele lactate determină direct aceste forme de cancer.


Top 11 surse de calciu

Există o mulțime de alimente în afără de lactate bogate în calciu pe care le puteți adăuga cu ușurință în alimentația dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă satisfaceți nevoile pentru acest micronutrient important. Iată câteva dintre principalele surse de calciu fără lapte:

- Sardine

- Spanac

- Tempeh

- Fasole

- Semințe de susan - Migdale - Broccoli

- Alune

- Varză kale

- Lapte de soia

- Lapte de orez


Surse:


Comments


bottom of page