top of page

6 motive să iubești zucchini (dovlecelul)

Zucchini este fratele mai mic al dovleacului care se bucură de popularitate în Germania din anii 80.Care sunt beneficiile nutritive ale dovlecelului?


Zucchini conține zero grăsimi și este bogat în apă și fibre. De asemenea, conține cantități semnificative de vitamine B6, riboflavină, folat, C și K și minerale, precum potasiu și mangan.


Zuchinni conține, de asemenea, fitonutrienți antioxidanți și antiinflamatori. Acest lucru face ca dovlecelul, cunoscut și sub denumirea de zucchinii, un aliment dens cu nutrienți pe care ar trebui să-l incluzi în dieta ta.


1. Pierdere în greutate


Deoarece dovlecelul este sărac în calorii și bogat în apă și fibre, este un aliment minunat pentru cei care doresc să-și reducă greutatea corporală.


De remarcat că excesul de greutate corporală rezultă, de obicei, din consumul regulat de carbohidrați și alimente zaharoase.


Prin includerea dovlecelului în alimentația dumneavoastră creșteți conținutul de fibre și de apă din alimente. Aceasta înseamnă că te vei simți plin pentru mai mult timp și vei ajunge să mănânci mai puțin. Pe termen lung, veți pierde o parte din greutatea în exces.


2. Protejează împotriva oxidării și inflamațiilor


Zucchini este bogat în antioxidanți și compuși antiinflamatori, incluzând vitaminele A și C, glutation peroxidază și superoxid dismutaza. Cantități mari ale acestor compuși se găsesc pe pielea de dovlecel. Din acest motiv, ar trebui să mâncați dovlecelul cu tot cu coaja.


Consumul de dovlecei reduce în mod regulat oxidarea și inflamația în interiorul organismului. Acest lucru vă îmbunătățește imunitatea și vă protejează împotriva bolilor asociate inflamației.


Toate aceste beneficii ale dovleceilor sunt impresionante, așa că urmărește să adaugi mai mult la mesele tale și, dacă poți, încearcă să îl cultivi singur.


3. Încetinește îmbătrânirea


Îmbătrânirea rezultă din activitatea de toxine, radicali liberi și inflamații la care organismul este expus de-a lungul anilor. Aceste otrăvuri și inflamații pot fi reduse de antioxidanți și alimente antiinflamatoare.


Zucchini este bogat în antioxidanți și fitonutrienti antiinflamatori, care ajută la eliminarea organismului de radicalii liberi și excesul de inflamație.


4. Îmbunătățește digestia


Încorporarea dovlecelului în alimentația dumneavoastră poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, inclusiv la reducerea incidenței constipației și a altor probleme digestive.


Zucchini este bogat în apă. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre, electroliți și alți nutrienți care sunt necesari pentru un sistem digestiv sănătos.


Consumul regulat de dovlecel poate ajuta, de asemenea, la prevenirea ulcerelor, sindromul intestinului iritabil și a cancerului de colon.


5. Susține circulația sănătoasă și o inimă sănătoasă


Zucchini este sărac în grăsimi și sodiu, dar bogat în fibre și potasiu. Aceste proprietăți ajută la menținerea circulației sanguine sănătoase.


Conținutul scăzut de sodiu și potasiu ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase, în timp ce fibrele, cum ar fi polizaharida din dovlecel, scad nivelul colesterolului.


Această combinație funcționează sinergic pentru a menține o circulație bună, care este necesară pentru tensiunea arterială sănătoasă și o inimă sănătoasă.


6. Crește energia


Deoarece dovlecelul este o sursă bogată de vitamine B, în special de folat, riboflavină și B6, poate ajuta la stimularea producției de energie în organism. Acest lucru reduce oboseala și îmbunătățește stările de spirit.


Organismul necesită vitamine B pentru metabolismul proteinelor și carbohidraților. Aceste vitamine ajută, de asemenea, în diferite funcții ale creierului, inclusiv cogniția. 

Zucchini este o alegere versatilă, bogată în vitamine, minerale și compuși vegetali.


Poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate, de la o digestie îmbunătățită la un risc mai mic de boli de inimă.


Zucchini vă poate ajuta de asemenea oasele, tiroida și prostata.


Și dacă sunteți inspirat, vă rugăm dați LIKE și SHARE acestui articol. Împreună, putem lucra pentru o hrană sănătoasă, etică, durabilă pentru toți!

Comments


bottom of page