top of page

7 alimente anti-îmbătrânire pentru a vă sprijinii organismul după 40 de ani

Pielea frumoasă și strălucitoare începe cu modul în care mâncăm, dar aceste alimente anti-îmbătrânire pot ajuta cu mai mult decât atât.Când introducem în alimentația noastră alimente vibrante încărcate cu antioxidanți, grăsimi sănătoase, apă și nutrienți esențiali, corpul nostru își va arăta aprecierea prin cel mai mare organ: pielea noastră.


Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de fructe și legume este cel mai sigur și sănătos mod de a combate unele probleme legate de ten. Ești gata să strălucești? Iată 7 dintre cele mai bune alimente anti-îmbătrânire pentru a-ți hrăni corpul pentru o strălucire care vine din interior.


1. Ardei gras roșu


Ardeii roșii sunt încărcați cu antioxidanți care domnesc suprem când vine vorba de anti-îmbătrânire. Pe lângă conținutul ridicat de vitamina C - care este bună pentru producerea de colagen - ardeii roșii conțin antioxidanți puternici numiți carotenoizi.


Carotenoizii sunt pigmenți vegetali responsabili de culorile roșu, galben și portocaliu strălucitor pe care le vedeți în multe fructe și legume. Acestea au o varietate de proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea pielii de deteriorarea soarelui, poluare și toxine din mediu.


2. Afine


Afinele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și un antioxidant care determină vârsta, numit antocianină. Acest lucru le oferă afinelor culoarea lor albastră profundă și frumoasă.


Acești antioxidanți puternici pot ajuta la protejarea pielii de deteriorarea datorată soarelui, stresului și poluării, prin modificarea răspunsului inflamator și prevenirea pierderilor de colagen.


3. Broccoli


Broccoli este o armă antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, ambalată cu:

 • vitaminele C și K

 • o varietate de antioxidanți

 • fibre

 • acid folic

 • luteina

 • calciu

Corpul tău are nevoie de vitamina C pentru producerea de colagen.


4. Spanac


Spanacul este super hidratant și ambalat cu antioxidanți care ajută la oxigenarea și reumplerea întregului corp. De asemenea, este bogat în:


 • vitaminele A, C, E și K

 • magneziu

 • fier

 • luteina

Conținutul ridicat de vitamina C îmbunătățește producția de colagen pentru a menține pielea fermă și netedă. Dar asta nu este tot. Vitamina A pe care o oferă poate promova părul puternic, strălucitor, în timp ce vitamina K a demonstrat că ajută la reducerea inflamației din celule.


5. Nuci


Nucile (în special migdalele) sunt o sursă excelentă de vitamina E, care pot ajuta la repararea țesutului pielii, la păstrarea elasticității pielii și la protejarea pielii de daunele razelor UV. Nucile conți acizi grași omega-3 antiinflamatorii care pot ajuta la întărirea membranelor celulare ale pielii.6. Avocado


Avocado este bogat în acizi grași care combat inflamația și care promovează pielea netedă. De asemenea, conțin o varietate de nutrienți esențiali care pot preveni efectele negative ale îmbătrânirii, inclusiv:

 • vitaminele K, C, E și A

 • Vitaminele B

 • potasiu

Conținutul ridicat de vitamina A din avocado ne lasă cu o piele superbă, strălucitoare. Conținutul lor de carotenoizi pot ajuta, de asemenea, la blocarea toxinelor și deteriorarea razelor solare și, de asemenea, pot ajuta la protejarea împotriva cancerului de piele.


7. Cartofii dulci


Culoarea portocalie a cartofului dulce provine de la un antioxidant numit beta-caroten care este transformat în vitamina A. Vitamina A poate ajuta la restabilirea elasticității pielii.

Această delicioasă legumă este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine - C și E - ambele ne pot proteja pielea de radicalii liberi nocivi și ne pot păstra tenul radiant.


Alimentând-ne cu aceste alimente, putem obține combustibil pentru o arăta și un nou simți cel mai bine.


Surse: (1) ; (2) ; (3) ; (4)

Comments


bottom of page