top of page

Creșterea fertilității: 8 Metode pentru a rămâne mai ușor însărcinată

Acum, știm mai mult ca niciodată despre modul cum alimentele îți pot spori fertilitatea. Persoanele care suferă de infertilitate știu cât de frustrant și copleșitor poate fi, mai ales atunci când totul pare că le-a scăpat de sub control, dar există un lucru pe care îl poți controla: este acela de a avea grijă cu ce îți hranești corpul.


Într-un studiu reper, cercetătorii au analizat posibilele legături dintre calitățile nutriționale ale peste 18.000 de asistente medicale și fertilitatea acestora. Până în prezent, este cel mai mare studiu realizat pe nutriție și infertilitate la femei. Pentru orice tocilari de cercetare ca mine, acest studiu a făcut parte din Studiul de Sănătate al Asistenților Medicali.


Iată un rezumat al primelor 8 sfaturi despre cum să-ți îmbunătățești fertilitatea cu alimente, pe baza rezultatelor cercetărilor lor.1. Mănâncă curcubeul!🌈O varietate de fructe și legume oferă antioxidanți care funcționează pentru îmbunătățirea calității ovulelor și pregătirea corpului pentru o sarcină sănătoasă. Dacă este posibil, alegeți produse organice.


Alimentele organice nu s-au dovedit a fi diferite în profilul lor de nutrienți în comparație cu omologii convenționali. Cu toate acestea, consumul de alimente non-organice s-a dovedit că afectează negativ fertilitatea. Alimentele non-organice cresc expunerea la antibiotice, pesticide și alți contaminanți care pot afecta hormonii.


Fără îndoială, alimentele ecologice sunt mai scumpe. Pentru a economisi bani cumpărați alimente de sezon. Alegeți, de asemenea, ouă organice hrănite cu iarbă, la fel carnea și produsele lactate.(verificați eticheta!)


2. Evitați grăsimile trans, grăsimile care se înfundă în artere, care se găsesc în multe produse procesate și fast-food-uri, care pot crește inflamația și pot afecta calitatea ovulelor.


În schimb, utilizați mai multe uleiuri vegetale nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline sau de avocado și grăsimile mononesaturate, cum ar fi nucile, untul de arahide, semințele, avocado-ul și măslinele.


3. Mâncați mai multe proteine vegetale, cum ar fi fasolea, soia și nucile și bucurați-vă de pește și ouă decât de alte surse de proteine animale.


Femeile din acest studiu care au consumat cel mai mare aport de proteine aveau 41% mai multe șanse să raporteze infertilitatea. Femeile care au mâncat o cantitate mai mare de proteină animală (carne roșie, pui, curcan) au avut infertilitate ovulatorie cu 39% mai mare, frecvent întâlnită în rândul femeilor PCOS (Sindromul polichistic ovarian).


Femeile din studiu care au consumat mai multe proteine pe bază de plante au avut cele mai mici rate de infertilitate. Excepțiile au fost pentru ouă, lactate și pește care s-au dovedit a crește fertilitatea.


Un bonus: ouăle sunt o mare sursă de colină. La fel ca folatul și acidul folic, colina este necesară în primele câteva săptămâni de sarcină pentru dezvoltarea creierului fetal și prevenirea defectelor tubului neural.


4. Alegeți cereale integrale și alte surse de carbohidrați care au efecte mai scăzute și mai lente asupra zahărului din sânge și al insulinei, în loc de carbohidrați cu conținut scăzut de fibre sau cu conținut ridicat de zahăr, care stimulează rapid zahărul din sânge și insulina.Când priviți etichetele alimentare, căutați alimente cu conținut ridicat de fibre, care conțin un nivel scăzut de zahăr și care conțin cuvântul „integral” în primul ingredient. Printre exemple se numără: Quinoa, orezul brun, ovăz fiert (lent), paste din năut.
5. Bucurați-vă de câteva felii de brânză grasă sau iaurt gras. Rezultatele, au arătat că 1 sau 2 porții / zi de lapte cu grăsimi a fost legată de o fertilitate mai bună. De ce? Când grăsimea este eliminată din lactate, își modifică compoziția de hormoni. Nu mai vorbim de vitamina D, un hormon și o vitamină, s-a dovedit că îmbunătățește ovulația și calitatea ovulelor.


6. Contează ce bei! Apa este minunată! Cafeaua, ceaiul si alcoolul sunt ok, dacă sunt consumate cu moderație. Sucurile cu acid sau fară, tind să crească insulina și poftele de carbohidrați.


7. Discutați cu medicul dumneavoastră despre alte suplimente care vă pot crește fertilitatea. Vitamina D, Inositol, N-Aceytlcystine, Co-enzima Q10 și uleiul de pește au fost dovedite că îmbunătățesc calitatea ovulelor și ovulația în populația cu PCOS (Sindromului Polichistic Ovarian).


8. Evitați substanțele chimice care afectează endocrinele. Dacă fumezi: oprește-te! Utilizați sticle sau recipiente de sticlă ori de câte ori este posibil. Nu încălziți niciodată mâncarea în recipiente de plastic. Spălați-vă mâinile! Evitați produsele de îngrijire a pielii sau a părului care conțin parabeni sau sulfați.


"Sunt sănătoasă și în siguranță tot timpul. Iubirea divină mă înconjoară în permanență și mă protejează"


Aceasta este o afirmație pe care o spun zilnic și am vrut să o împartășesc cu voi! 🥰Sfaturile pentru nutriție pentru fertilitate ar trebui să fie individuale, deoarece fiecare femeie este unică în ceea ce privește preferințele alimentare, stilul de viață, istoricul medical, simptomele și tratamentul.

Această resursă a fost concepută pentru a vă oferi informații de bază cu privire la nutriția pentru fertilitate, care este un loc minunat pentru a începe. Dacă doriți mai multe informații specifice sau individuale, sunteți binevenite să mă contactați prin datele de contact furnizate.


Surse:

Karayiannis D1, Kontogianni MD1, Mendorou CAdherence to the Mediterranean diet and IVF success rate among non-obese women attempting fertility. Hum Reprod. 2018 Mar 1;33(3):494-502

Chavarro JE, Rich-Edwards JW, Rosner B, Willett WC. A prospective study of dairy foods intake and anovulatory infertility. Hum Reprod. 2007;22(5):1340-7.

Comments


bottom of page