top of page

Cum să evităm supraalimentarea în această perioadă?

Suntem supuși unei perioade mai dificile și din păcate foarte multe persoane se refugiază în alimentație. Mai bine spus acestea se supraalimentează.Am vrut să scriu acest articol pentru a împărtăși cu voi câteva variante prin care putem evita supraalimentarea.


În timp, consumul prea mare de alimente poate duce la creșterea în greutate și crește riscul de a dezvolta o afecțiune cronică, cum ar fi diabetul sau boli de inimă.


Indiferent dacă aveți o tulburare alimentară, ruperea ciclului de supraalimentare poate fi dificilă. Cu toate acestea, unele tehnici vă pot ajuta.


1. Evitați să mâncați direct din recipiente


Mâncarea chipsurilor din pungă, înghețata din cutie sau preluarea directă din cutie poate duce la consumarea mai multor alimente decât se recomandă.


În schimb, împărțiți o singură porție pe o farfurie sau într-un bol pentru a ajuta la controlul numărului de calorii consumate într-o singură porție.


2. Mănâncă mai multe alimente bogate în fibre


Alegerea alimentelor bogate în fibre, precum fasolea, legumele, ovăzul și fructele, vă poate ajuta să vă păstrați corpul să se simtă saturat mai mult și să reducă nevoia de a se supraalimenta.


De exemplu, un studiu a descoperit că persoanele care mâncau ovăz la micul dejun se simțeau mai pline și mâncau mai puțin la prânz decât cei care consumau fulgi de porumb pentru micul dejun.


Gustarea de nuci, adăugarea de fasole în salata ta și consumul de legume la fiecare masă poate ajuta la reducerea cantității de alimente pe care le consumi.


3. Mănâncă mese regulate


Când încearcă să slăbească, multe persoane își taie din numărul de mese în speranța că va scădea numărul de calorii pe care le iau.


În timp ce acest lucru poate funcționa în anumite cazuri, cum ar fi postul intermitent, restricționarea meselor vă poate determina să mâncați mai mult mai târziu în timpul zilei.


Studiile au demonstrat că consumul mai frecvent de-a lungul zilei poate scădea foamea și consumul general de alimente.


Cu toate acestea, consumul unui mic-dejun și prânz echilibrat poate ajuta la reducerea șanselor de a mânca prea mult mai târziu în zi.


4. Slow down - Încetinește


Mâncatul rapid poate provoca supraalimentarea și poate duce la creșterea în greutate în timp.


Mâncatul cu ritm mai lent este asociat cu senzația de plentitudine crescută și scăderea foamei și poate servi ca un instrument util pentru controlul supraalimentării.

Luarea timpului necesar pentru mestecarea minuțioasă a fost, de asemenea, demonstrată că reduce consumul general de alimente și promovează sentimentele de plentitudine.


5. Schimbă-ți obiceiurile


Obiceiurile pot fi greu de întrerupt, mai ales când implică mâncarea.


Mulți oameni intră în rutine confortabile, cum ar fi să ia cina în fața televizorului sau să mănânce o cutie de înghețată în fiecare seară.


Poate să dureze ceva timp pentru a identifica comportamentele nesănătoase care duc la supraalimentare și înlocuirea lor cu noi obiceiuri sănătoase, dar merită mult efortul.


De exemplu, fă-ți un obicei să mănânci cina la masă în loc de fața televizorului sau înlocuiește un bol de înghețată noaptea cu o cană fierbinte de ceai. Aceste mici schimbări vor deveni în timp obiceiuri sănătoase.6. Mănâncă grăsimi sănătoase


Deși alimentele bogate în grăsimi sunt adesea asociate cu creșterea în greutate și supraalimentare, alegerea alimentelor bogate în grăsimi sănătoase vă poate ajuta să mâncați mai puțin.


Mai multe studii au arătat că adulții care consumă diete cu conținut ridicat de grăsimi, și cu conținut scăzut de carbohidrați sunt mai puțin înfometați la 3-4 ore după mese și pierd mai multă greutate în timp, comparativ cu persoanele care consumă diete bogate în carbohidrați și sărace în grăsimi.


Adăugarea de grăsimi sănătoase precum avocado, nuci, semințe, unturi de nuci și ulei de măsline în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să prelungiți senzația de plentitudine mai mult timp după mese și să reduceți supraalimentarea.


7. Ține-ți cont de obiective


Stabilirea obiectivelor pe termen scurt și lung adesea vă poate ajuta să rămâneți pe calea cea bună și să reduceți nevoia de a supraalimenta.


Notarea afirmațiilor motivaționale și agățarea lor în locuri proeminente din jurul spațiului tău de viață te pot ajuta să te inspiri să respecți planul pe tot parcursul zilei.


8. Cereți ajutor dacă este nevoie


Este important să distingem supraalimentarea de tulburarea de alimentație.


Tulburarea de alimentație este recunoscută de Manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale ca o tulburare psihiatrică. Acest lucru înseamnă că cineva care suferă de tulburarea de alimentație va avea nevoie probabil de tratament de la o echipă de profesioniști medicali pentru a-l depăși.


Aceasta afectează milioane de oameni din întreaga lume și este cea mai frecventă tulburare alimentară din Statele Unite. Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament.


Apelați cu încredere la profesioniști din sănătate, nutriționiști sau dieticieni, aceștia vă pot oferi îndrumarea necesară să reveniți pe drumul cel bun.


În această perioadă în care ne petrecem foarte mult timp în casă, automat nu avem nevoie să exagerăm cu alimentația. În plus, mâncatul de legume și fructe ne crește starea de bine și promovează creșterea de serotonină( hormonul fericirii).


Faceți exerciții fizice în casă ( sunt o mulțime de exemple pe internet care nu necesită echipament), meditați ( practicați respirațiile adânci de câteva ori pe zi)- aceste respirații ne relaxează sistemul nervos și promovează starea de bine.


Mulțumesc pentru citirea acestui articol! Mă puteți susține printr-un share, comment si like la această postare!


Consum alimente și băuturi care îmi alcalinizează zilnic organismul și îmi dau energie.

Sursa foto: Zonia, Vector Stock


Comments


bottom of page