top of page

Cum să slăbești: 3 pași simpli

Există multe metode de a pierde din greutate rapid.


Acestea fiind spuse, există multe diete cu care vă simțiți înfometate, altele nu sunt sustenabile și din această cauză nu le puteți menține pe termen lung. După cum știți eu nu sunt adepta dietelor și nu le recomand, scopul meu este de a învăța oamenii să își mențina un stil de viață echilibrat( da, asta mai include și o porție de cartofi prajiți sau o prăjitură).Conform studiilor dacă sunt respectați acești 3 pași o să ajungeți la rezultatele dorite.


1. Elimină alimentele procesate


Eliminați din alimentație zaharul, produsele de patiserie, mezelurile, produsele din făina albă.


Reducând consumul acestor produse, nivelul senzației de foame se reduce semnificativ și, în general ajungeți să consumați mai puține calorii. În loc ca organismul să consume carbohidrați pentru energie, acesta va începe să ardă din grăsimile stocate.


Un alt beneficiu când renunțați la aceste produse este faptul că scade nivelul de insulină, determinând rinichii să elimine surplusul de sodiu și de apă. Acest fapt mai reduce balonarea și greutatea inutilă a apei.


Cercetările sugerează că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați nesănătoși poate reduce pofta de mâncare, ceea ce vă poate duce să mâncați mai puține calorii, fără să vă gândiți la asta sau să vă simțiți înfometați.2. Mănâncă proteine, grăsimi și legume la fiecare masă.


Fiecare masă pe care o aveți ar trebui să conțină proteine, grăsimi sănătoase și legume.


Ca regulă generală, trebuie să aveți 3 mese pe zi și dacă vă simțiți înfometați puteți adăuga și o gustare.


Surse de proteine:

Carne: vită, pui, carne de curcan și miel

Pește și fructe de mare: somon, păstrăv și creveți

Ouă: ouă întregi

Proteine pe bază de plante: fasole, leguminoase și soia


Legume:

Roșii, varză kale, spanac, salată verde, castraveți, varză de bruxelle, conopidă, broccoli.


Grăsimi sănătoase:

Ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de avocado.


3. Ridicați greutăți de trei ori pe săptămână


Nu trebuie să faceți doar cardio pentru a pierde din greutate, dar făcând și cardio și exerciții cu greutăți veți avea mai multe beneficii.


Prin ridicarea greutăților, veți arde mai multe calorii și veți împiedica încetinirea metabolismului, ceea ce este un efect secundar de a pierde din greutate.


Încercați să mergeți la sală de 3 ori pe săptămână sau cereți câteva sfaturi unui antrenor. Acum sunt o mulțime de abonamente la sală și online (nu mai există scuze :) ) 

Este important să rămânem la surse de carbohidrați sănătoși, precum ovăz, orez, quinoa, cartofi, cartofi dulci și fructe.


Prin reducerea glucidelor și scăderea nivelului de insulină, veți avea probabil un apetit mai redus. Acest lucru elimină principalele motive pentru care este deseori dificil să menții un plan de pierdere în greutate.
Începutul este întotdeauna partea cea mai grea. Uneori, tot ce avem nevoie este un pic de sprijin suplimentar!


Ca întotdeauna, vă puteți conecta cu noi pe Instagram sau Facebook via https://www.instagram.com/acnutritionfact/ Comments


bottom of page