top of page

De ce este mai bine să mănânci mai multe calorii dimineața

Cercetări ample sugerează că persoanele care mănâncă micul dejun prezintă rate mai mici de boli de inimă, precum și tensiune arterială și valori mai scăzute ale colesterolului.Somnul, munca și stresul au un impact general semnificativ asupra sănătății noastre generale. Dacă sunteți printre oamenii stresați, lucrați ore întregi și nu dormiți suficient, nu va exista o soluție rapidă și ușoară pentru a schimba aceste probleme.


Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu creșterea în greutate, diabetul sau chiar obezitate, atunci ar trebui să luați măsuri și acest lucru poate fi de interes.


Au fost efectuate cercetări recente în Regatul Unit care leagă momentul aportului de calorii cu obezitatea. Studiul indică faptul că, dacă consumi majoritatea caloriilor dimineața, este mai puțin probabil să fii obez sau supraponderal.

Există o serie de variabile care intră în joc aici, cum ar fi tipurile de alimente care sunt consumate, dimensiunea porțiunii și nivelul activității tale. Cu toate acestea, un mic dejun sănătos bun vă va îndruma în direcția corectă.


Pentru cei care preferă să mănânce noaptea târziu, studiile au arătat că săritul meselor din timpul zilei poate duce la o problemă cu nivelul insulinei și că problemele de inima și circulator pot apărea atunci când alimentele nu sunt procesate corect. Există, de asemenea, puternica posibilitate ca somnul, destinat vindecării organismului, să fie îndreptat către descompunerea caloriilor și să se îndepărteze de restul corpului.

American Heart Association sugerează că consumul de mese mai mici de mai multe ori pe zi este mai bun pentru tine în general. Aceasta include un accent pe consumul de alimente mai devreme, a fi activ și a ține un jurnal alimentar pentru a urmări modul în care corpul tău reacționează la diferite alimente pe care le consumi și în momente diferite.

Două studii confirmă faptul că jocul ceasului intern este cheia eficienței dietei. Primul a împărțit 420 de participanți în două grupuri - mâncătorii timpurii (cei care au mâncat înainte de ora 15:00) și mâncătorii târzii (cei care au mâncat după-masa). După 20 de săptămâni, cei care și-au încărcat în prealabil caloriile au pierdut mai mult în greutate decât cei care au mâncat mai târziu în zi, chiar dacă au consumat cantități comparabile de calorii, grăsimi, proteine ​​și carbohidrați. Al doilea studiu a împărțit subiecții în două grupuri similare. Ambele au consumat 1.400 de calorii timp de 12 săptămâni, inclusiv prânzuri cu 500 de calorii. Mâncătorii timpurii au luat micul dejun cu 700 de calorii și cinele cu 200 de calorii, iar mâncătorii târzii au inversat acest lucru, dar conținutul de nutrienți a fost același. După 12 săptămâni, grupul mare de mic dejun a pierdut de 2,5 ori mai mult în greutate decât grupul mare de cină.
Iată cum poți face asta?


Alimentează-te cu proteine


Adăugarea de proteine ​​la micul dejun încetinește digestia și promovează senzația de plenitudine pe parcursul întregii dimineți. Studiile sugerează că alimentele solide bogate în proteine ​​elimină pofta de mâncare mai bine decât băuturile bogate în proteine. Mâncarea pentru micul dejun bogat în proteine ​​include albușuri de ou, brânză de vaci, iaurt grecesc, iaurt obișnuit, lapte cu conținut scăzut de grăsimi, piept de curcan, somon afumat și tofu.


Adăugați carbohidrați sănătoși


Mâncarea alimentelor bogate în carbohidrați, precum cereale integrale și fructe, la masa de dimineață, îți alimentează creierul și mușchii. Cercetările sugerează, de asemenea, că carbohidrații la micul dejun sunt importanți pentru a ajuta la protecția împotriva obezității abdominale. Alimente cu carbohidrați digerați rapid, cu un indice glicemic ridicat (GI) - de ex. pâinea albă, cerealele rafinate, produsele de patiserie - sunt mai puțin eficiente la promovarea pierderii în greutate, deoarece ele scurg glicemia și insulina, ceea ce poate declanșa foamea și inhiba descompunerea grăsimilor corporale.


Alimentele cu un IG scăzut eliberează zahăr mai lent în fluxul sanguin și nu produc o ieșire de insulină. Mâncarea cu un indice glicemin mic la micul dejun include pâine integrală, ovăzul, cereale de tărâțe, tărâțe de ovăz, merele, fructele citrice, strugurii, perele, nuci, lapte, iaurt și băuturi din soia.


Concentrați-vă pe fibre


Includeți 5 până la 10 grame de fibre la micul dejun. Ca și proteine, fibra încetinește digestia și ajută la promovarea de plentitudine pe parcursul întregii dimineți. Alegeți pâine cu cereale integrale 100%, cereale pentru micul dejun cu cel puțin cinci grame de fibră pe o porție și mâncați fructe întregi în loc să beți suc.


Satisfăceți-vă poftele de dulce


Adăugarea a ceva dulce la micul dejun - un pătrat de ciocolată neagră, un fursec sau o bomboană - s-a dovedit că tăie poftele dulci mai târziu în zi, prevenind vârfurile de serotonină, un produs chimic pentru creier.


Pastrați cina mică


Pentru a face cina cea mai ușoară masă a zilei, inclusiv 80 de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi pieptul de curcan, carne slabă, albus de ou sau tofu ferm. Completează mai multe legume și nu alimente amidonice.Dacă vă place acest articol mă puteți susține printr-un share, comment și like. Mulțumesc!

Comments


bottom of page