top of page

Foame vs Apetit


Vă pup și vă pup!! Bine ați revenit pe site-ul meu! 🤗Foamea este vitală supraviețurii și ne avertizează să asigurăm suficientă hrană pentru o funcționare optimă. De cele mai multe ori nu mâncăm pentru că ne este foame, ci pentru că ne place mâncarea- asta depinde de apetitul nostru.


Foamea este controlată de un sistem complex, interconectat, din care fac parte creierul, sistemul digestiv și depozitele de grăsime. Dorința noastră de a mânca poate fi declanșată de factori interni, precum un nivel scăzut de glicemie sau un stomac gol, sau de factori externi precum vederea și mirosirea hranei.Apetitul = dorința de a mânca.


Apetitul este influențat de un număr de hormoni și neurotransmițători, care sunt clasificați ca stimulanți ai apetitului, sau ca supresori ai apetitului. Multe dintre aceste substanțe sunt implicate în medierea proceselor metabolice. De exemplu, substanța gastrointestinală care este cunoscută sub numele de grelină, reglează depozitarea grăsimilor și metabolismul, stimulează pofta de mâncare. La animale și la oameni supresorii apetitului includ hormonul de stimulare a melanocitelor, insulina și leptina, un hormon proteic secretat de celulele adipoase care acționează asupra hipotalamusului din creier.


Pentru a funcționa normal, corpul are nevoie de combustibil pentru energie, de materiale de construcție pentru creșterea și întreținerea esențială dar și pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice.


Organismul nostru poate obține aproape toți nutrienții necesari dintr-o alimentație echilibrată!!!


Să avem un weekend minunat! 🥰

Σχόλια


bottom of page