top of page

Legătura dintre endometrioză și alimentație

Endometrioza este o boală debilitantă care afectează aproximativ una din zece femei. Nu numai că provoacă dureri în timpul menstruației și actului sexual, dar poate cauza probleme de infertilitate.


Utilizarea unei alternative naturale la tratamentele medicale convenționale poate fi de ajutor în atenuarea factorilor de mediu și dietetici care contribuie la severitatea bolii.


Sfaturile pentru nutriție pentru endometrioză ar trebui să fie individuale, deoarece fiecare femeie care este diagnosticată este unică în ceea ce privește preferințele alimentare, stilul de viață, istoricul medical, simptomele și tratamentul.


Această resursă a fost concepută pentru a vă oferi informații de bază cu privire la nutriția pentru endometrioză, care este un loc minunat pentru a începe. Dacă doriți mai multe informații specifice sau individuale, sunteți binevenite să mă contactați prin datele de contact furnizate.
Alimentația


Există mai multe aspecte ale dietei care sunt implicate în dezvoltarea și severitatea endometriozei. Mai mult decât probabil, există o combinație de factori care duc la dezvoltarea acesteia. Există mai multe principii alimentare care s-au dovedit a fi benefice în ameliorarea și / sau ameliorarea simptomelor endometriozei.


Cercetările sugerează că o dietă predominant vegetariană este utilă în reducerea și / sau eliminarea simptomelor endometriozei. Reducerea alimentelor inflamatorii și încorporarea de alimente anti-inflamatorii și suplimente s-au dovedit a fi utile în tratarea endometriozei.


S-a demonstrat că o dietă bogată în grăsimi agravează simptomele endometriozei.


Îmbunătățirea mecanismelor de detoxifiere este importantă din mai multe motive.


Legumele crucifere (broccoli, conopidă, gulia, varză, varză de Bruxel) au un conținut ridicat de indole 3-carbinol. Acest compus este util în special pentru a metaboliza estrogenul în ficat.


Legumele, în special, legumele verzi, conțin agenți lipotropi (cum ar fi metionină, colină,

folat și vitamina B6) care ar putea influența expresia genelor și alterarea ADN-ului. O dietă săracă în acești nutrienți ar putea duce la modificări moleculare și anomalii epigenetice care pot fi implicate în patogeneza endometriozei.


Quercetina, un bioflavonoid găsit în mere, vin roșu, cireșe, ceapă, usturoi, praz, citrice și ardei, este cunoscut pentru a stimula sistemul imunitar, acționează ca un puternic antioxidant, are proprietăți antiinflamatorii și inhibă creșterea tumorii.


Curcumina, pigmentul galben din turmeric, este recunoscută pe scară largă pentru beneficiile sale antiinflamatorii și activitatea antioxidantă. S-a dovedit că regresează leziunile endometriale la modelele animale și împiedică dezvoltarea acesteia.


Semințele de in și uleiul de in s-au dovedit, de asemenea, a fi benefice.


Alimentele care ar trebui eliminate sau consumate moderat includ zahărul, lactatele, carnea roșie, alcoolul și cofeina. Aportul ridicat de zahăr este de asemenea asociat cu creșterea nivelului de estrogen la bărbați.


Antioxidanții


Antioxidanții, inclusiv vitamina C, vitamina E și beta-caroten s-au dovedit a avea efecte pozitive semnificative asupra endometriozei. S-a dovedit că vitamina C și analogi ai vitaminei A inhibă creșterea și regresează dimensiunea chisturilor endometriale.


Suplimentarea cu vitamina E a redus durerea legată de stresul oxidativ din endometrioză.O altfel de abordare a endometriozeiO abordare holistică care cuprinde aspectul fizic, mental, emoțional și spiritual al ființei noastre.


Mereu am considerat ca există o legătură între boli, alimentație și emoțiile noastre (o să scriu cateva articole în care o să dezvolt acest subiect)


Endometrioza este legată de refuzul inconștient al maternității, al relației cu mama voastră; de a nu ști cum să ne exprimăm fața de o doamnă care a avut o influență asupra noastră atât de mare; poate porni din frica de a-i spune ce simțim deoarece poate porni un conflict.

Dacă provini dintr-o familie "destrămată" este posibil să îți fie teamă că familia pe care vrei să o oferi copilului tău nu o să fie suficient de bună.


Este important să accepți, să conștientizezi relația dintre fricile tale; îndoielile tale și să accepți situația pe care o exprimi. Să exprimi liber ceea ce simți!


Poți repeta această afirmație:


"Recunosc ceea ce sunt și nu mai las pe nimeni sa abuzeze de mine. Toți mă vor respecta și astfel, și astfel mă voi implini și îmi voi exprima liber creativitatea."  • Sursa foto: Unsplash


  • Bibliografie:

  • Marele Dicționar al bolilor și al afecțiunilor- Jaques Martel

  • Martínez-Zamora MA, Mattioli L, Parera J, Abad E, Coloma JL, et al. (2015) Increased levels of dioxin-like substances in adipose tissue in patients with deep infiltrating endometriosis.

  • Koninckx PR, Braet P, Kennedy SH, Barlow DH Dioxin pollution and endometriosis in Belgium. Hum Reprod 9: 1001-2.

  • Porpora MG, Ingelido AM, di Domenico A, Ferro A, Crobu M, Increased levels of polychlorobiphenyls in Italian women with endometriosis.

  • Tsukino H, Hanaoka T, Sasaki H, Motoyama H, Hiroshima M, Associations between serum levels of selected organochlorine compounds and endometriosis in infertile women.

Commentaires


bottom of page