top of page

Stocare de alimente de urgență pentru un focar viral sau pandemie


Sunteți gata în caz de urgență? În acest articol am scris ceea ce ar trebui (și nu ar trebui) să fie în cămara ta de alimentare pentru urgență, inclusiv ce trebuie să ai la îndemână în timpul unui focar viral sau a unei pandemii.
De câtă mâncare ai nevoie?


Pentru o întrerupere pe termen scurt, cum ar fi un eveniment meteo sever, experții recomandă să furnizeze trei zile de hrană și apă neperisabilă pentru fiecare persoană din gospodărie. Nu uitați să includeți în povestea dumneavoastră altele, cum ar fi părinții în vârstă sau vecinii sau adolescenții, care se pot baza pe dumneavoastră în caz de urgență. Figurați aproximativ 1600 de calorii pe persoană pe zi.


De asemenea, doriți să aveți cel puțin un litru de apă potabilă curată pe persoană pe zi. Aceasta poate fi mai puțină apă decât obișnuiați să beți. Din acest motiv, este bine să evitați alimentele sărate și alte alimente care vă pot înseta.


Rezista însă tentației de a economisi bani cumpărând alimente din recipiente vrac deschise. Pachetele sigilate de producător sunt mai bine protejate de aer, umiditate și contaminare și sunt mai puțin susceptibile să se strice.


Stocare de alimente de urgență pentru un focar viral sau pandemie


Cu ceva precum un focar viral major sau o pandemie, vă puteți confrunta cu perioade mai lungi de izolare și vă puteți simți incapabil să vă reîncadrați. Când există o amenințare semnificativă de perturbare mai lungă, Guvernul vă recomandă să mențineți o aprovizionare de două săptămâni de mâncare la îndemână.


În cazul unui focar, cel mai mare lucru este minimizarea contactului inutil cu ceilalți. Faptul că nu trebuie să mergi la magazinul alimentar când ești bolnav - sau chiar când ești bine - poate împiedica boala să se răspândească.


Vestea bună este că acest tip de situație este mult mai puțin probabil să provoace perturbări în apă sau energie electrică. Deci, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stocarea apei potabile sau pierderea abilității dumneavostră de a găti mâncare sau de a o menține la rece. Asta înseamnă că puteți păstra mai mult mâncarea proaspătă și nu trebuie să vă bazați exclusiv pe alimente uscate și conserve.Rămâneți pregătiți: alimente cu cea mai lungă durată de valabilitate


1. Cartofi

• Perioada de valabilitate: 2 până la 5 săptămâni


Dacă este păstrat într-un loc rece, uscat și întunecat. Cartofii mai mari, albi sau roșii, pot rezista până la trei-cinci săptămâni. Cartofii dulci au aproximativ aceeași durată de valabilitate. Nu le păstrați lângă ceapă, cu toate acestea: cele două ar putea merge bine la gătit, dar crude, fiecare degajă gaze și umiditate care ar putea provoca ca celălalt să se strice mai repede.


2. Ceapa

• Perioada de valabilitate: 1 până la 2 luni


Ca și în cazul cartofilor, păstrați-le într-un loc rece, uscat și întunecat pentru o longevitate maximă. Și, ca mai sus, nu le depozitați cu cartofi; ambele se vor strica mai repede.


3. Arahide

• Perioada de valabilitate: 1 până la 2 luni


Arahidele în coajă, în special atunci când sunt păstrate la rece și uscate, sunt perfecte în cămară timp de două luni.4. Dovleacul

• Perioada de valabilitate: 1 până la 3 luni


Diversele tipuri de dovlecei cu piele groasă - inclusiv butternut, spaghete, ghindă, kabocha și Hubbard, printre altele - sunt printre cele mai rezistente dintre legumele proaspete.


5. Merele

• Perioada de valabilitate: 5 zile până la 6 luni


Merele păstrate într-un bol de fructe la temperatura camerei vor dura, în general, între cinci și șapte zile. Cu toate acestea, atunci când sunt păstrate într-un loc umed la o temperatură de -1 până la 4 grade, acestea pot rămâne proaspete timp de șase luni.


6. Ceai

• Perioada de valabilitate: de la 6 la 12 luni, data de „cel mai bun termen”


Frunzele de ceai uscate, pot dura cu ușurință un an sau mai mult dacă nu sunt supuse umidității sau umidității. Cu toate acestea, ceaiul are tendința de a-și pierde aroma în timp.


7. Lapte praf

• Perioada de valabilitate: 1 la 1½ ani


Culoarea, textura sau aroma laptelui praf s-ar putea schimba pe măsură ce trece timpul, dar va fi totuși perfect utilizabil și în siguranță timp de cel puțin 18 luni.


8. Conserve de fructe și legume

• Perioada de valabilitate: de la 1 la 2 ani


Conserva este un mijloc extrem de eficient de conservare a alimentelor. În general, dacă alimentele din conserve nu sunt supuse unei călduri intense, conținutul lor ar trebui să rămână bun timp de doi ani sau mai mult. Atenție, însă, la conservele cu vârfuri umflate, ceea ce poate indica prezența bacteriilor în interior.


9. Paste uscate

• Perioada de valabilitate: de la 1 la 2 ani


Făcute doar cu făină de grâu și apă, apoi uscate complet, această pastă este destul de indestructibilă. Omologul său mai bogat, pastele proaspete, de obicei făcute cu ouă, sunt mult mai perisabile și trebuie păstrate întotdeauna la frigider.


10. Unt de arahide

• Perioada de valabilitate: 2 ani


Un borcan nedeschis de unt de arahide ar trebui să dureze mai mult de câțiva ani la temperatura camerei, dar, cu timpul, uleiul se va separa, untul de arahide s-ar putea usca, iar aroma poate dispărea. Doi ani este probabil maximul pentru cea mai bună calitate.


11. Ton în conservă

• Perioada de valabilitate: 3 - 5 ani


Tonul este un pește rezistent și unul care se descurcă bine la conserve. Pentru o aromă și o textură optimă, nu-l păstrați mai mult de cinci ani.12. Fasolea boabe

• Perioada de valabilitate: Indefinit


Fasolea uscată este destul de indestructibilă dacă este menținută uscată, deși încep să-și piardă umiditatea după un an sau doi. Odată cu trecerea timpului, acestea vor necesita timp de pre-înmuiere și / sau timp de gătire mai lung pentru a deveni fragede.


13. Miere

• Perioada de valabilitate: Indefinit


Deși mierea este adesea vândută cu o dată „de valabilitate” (de obicei undeva între doi și cinci ani din momentul în care este ambalat), asta se datorează faptului că, în timp, se pot forma cristale de zahăr - perfect inofensive, dar potrivite pentru unii consumatori. Mierea pură 100% nediluată într-un borcan nedeschis (păstrat departe de căldură) va fi încă mulți ani comestibilă, zeci de ani, probabil generații.


14. Orez alb

• Perioada de valabilitate: Indefinit


Orezul brun ar putea fi mai sănătos, dar are un conținut ridicat de ulei și astfel se poate strica în câteva luni, în timp ce orezul alb - dacă îl mențineți la uscat - va dura pentru totdeauna. Singura problemă posibilă, în afară de umiditate, este apariția bruscă a micilor gândăcei negrii printre boabele de orez. Aceștia sunt gândăcei de făină(nu știu cum se numesc) și au găsit drum în pachet prin deschideri microscopice sau ouăle lor au fost recoltate împreună cu orezul în sine. Dacă depozitarea orezului este bine uscată, containerele etanșe le vor împiedica să intre; dacă sunt deja acolo, totuși, orezul ar trebui aruncat.


Mulțumesc pentru citirea acestui articol! Vă rog să-l distribuiți pentru că sunt informații foarte utile în astfel de momente!


O zi frumoasă!


Commentaires


bottom of page