top of page

Broccoli- 6 beneficii principale



Știați că broccoli are un conținut mai mare de vitamina C decât multe citrice?


 


Acesta conține cantități decente de vitamine precum B1, B2, B3, B6, vitamina C,fier, magneziu, acid folic, potasiu și zinc.


Iată 6 beneficii ale brocoliului pe care trebuie să le cunoașteți:


  1. Îmbunătățește sănătatea pielii. În plus față de conținutul abundent de vitamina C, broccoli conține, de asemenea, cantități bogate de acid pantotenic, care poate face minuni pentru sănătatea pielii. Este de asemenea, este bogat în vitamina C care ajută la formarea colagenului și ajută la repararea țesuturilor deteriorate.

  2. Îmbunătățește imunitatea. Cantitatea bogată de vitamina C găsită în broccoli poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de imunitate.100 de grame de broccoli conține 89g de vitamina C, care este mai mult decât o mulțime de fructe citrice.

  3. Îmbunătățește sănătatea vederii. Este bogat în luteină, un carotenoid natural care contribuie la menținerea unei vederi bune.

  4. Promovează pierderea în greutate. Conține fibre pentru a te ajuta la digestie. Te pastrează sățios pentru o perioadă mai îndelungată, deoarece fibrele se digeră mai greu

  5. Îmbunătățește sănătatea inimii. Coține minerale, precum magneziu si potasiu. Potasiul acționează ca și vasodilatator si este un mineral extrem de important in menținerea tensiunii arteriale.

  6. Previne cancerul. Leguma conține indole-3-carbinol, un compus puternic antioxidant și anticancerigen, care s-a dovedit ca împiedică dezvoltarea cancerului de prostată, de col uterin și stimulează funcția hepatică.


 



bottom of page