top of page

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă: 7 pași + de ce este important

Există o mulțime de sfaturi despre cum să slăbești rapid și, adesea, cu cel mai puțin efort posibil. Există o mulțime de motive de sănătate convingătoare pentru a dori să-ți subțiezi talia.


Grăsimea viscerală este periculoasă - este tipul de grăsime adâncă care tinde să se acumuleze în apropierea pântecului, înconjurând organele - crește riscul pentru afecțiuni grave, inclusiv boli de inimă, diabet și multe altele. Potrivit unui raport publicat în Lancet, din 2005, „Excesul de greutate corporală a fost al șaselea cel mai important factor de risc care a contribuit la povara globală a bolii la nivel mondial.” Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că în 2005, aproximativ 1,6 miliarde de oameni la nivel mondial erau supraponderali și că cel puțin 400 de milioane de adulți erau obezi, iar din păcate acest număr este în mare creștere în continuare.


Institutul Național de Diabet și Tulburări Digestive (NIDDK), afirmă că obezitatea poate contribui semnificativ la următoarele probleme de sănătate:


 • Diabetul de tip 2

 • Boli coronariene și accident vascular cerebral

 • Sindromul metabolic

 • Anumite tipuri de cancer

 • Apnee de somn

 • Osteoartrita

 • Boala vezicii biliare

 • Boala hepatică

 • Complicații ale sarcinii

Din fericire, cercetările arată că pierderea a doar 5-10 kilograme - inclusiv a afla cum să pierzi din grăsimea viscerală- poate face o diferență reală în ceea ce privește reducerea riscului de a dezvolta aceste boli grave.Cum și de ce crește grăsimea din jurul abdomenului la majoritatea oamenilor


Nu este un secret că ratele de obezitate au crescut de câteva decenii și studiile științifice continuă să tragă concluzii cu privire la modul în care consumul alimentelor extrem de procesate, este strâns legat de creșterea în greutate și este unul dintre principalii contribuitori la majoritatea bolilor cronice. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), rata obezității între 1980 și 2000 s-a dublat în rândul adulților și copiilor și s-a triplat în rândul adolescenților.


Grăsimea viscerală se mai numește și „grăsime abdominală” și este unul dintre motivele principale pentru care trebuie să înveți cum să pierzi grăsimea din jurul taliei. Această grăsime încăpățânată se află în apropierea organelor vitale ale organismului, inclusiv ficatul, rinichii și alte organe digestive, ceea ce înseamnă că este o problemă reală pentru sănătate. Grasimea este de fapt asemănătoare unui organ, prin faptul că eliberează compuși în sânge și modifică nivelul hormonilor.


Atunci când grăsimea este depozitată aproape de organele vitale, este mai ușor pentru această grăsime să intre în fluxul sanguin și să circule prin întregul corp. Acest lucru duce la probleme precum artere înfundate, hipertensiunea arterială și chiar probleme cu funcțiile metabolice din organism. Câțiva hormoni sunt implicați în acumularea grăsimii viscerale, incluzând insulina, ghrelina, leptina și cortizolul.


Din sute de studii diferite, se constată că pierderea în greutate eficientă pe termen lung, care duce la scăderea grăsimii viscerale depinde de schimbări permanente ale calității dietetice, aportului caloric (energetic), obiceiurilor de viață și, de asemenea, activității fizice.

Aceste modificări garantează pierderea greutătii viscerale, dar nu sunt întotdeauna ușor de făcut. Cu toate acestea, cu timpul, obiceiurile mai sănătoase pot deveni mult mai ușor de gestionat, plus efortul de a le susține merită cu desăvârșire!


Iată 11 modalități de a pierde din grăsimea viscerală:


1. Mâncând mai multe alimente care provin natural


Desigur, primul pas în aflarea modului de reducere a grăsimii viscerale începe cu alimentele. Alimentele sănătoase sunt cele pe care oamenii le-au mâncat de-a lungul istoriei: legume, fructe, semințe, carne și pește, leguminoase- cultivate în soluri sănătoase, bogate, fără a fi adăugate substanțe chimice.


2. Stai departe de zahăr


 • Zahărul este într-adevăr rău pentru tine. Există de asemenea și surse ascunse de zahăr precum lactate îndulcite, sucuri etc.

 • Nu-ți bea caloriile! Bea mai multă apă sau ceai din plante sau fructe.

 • Reduceți aportul de cereale îndulcite (mai ales tipurile rafinate). În schimb, concentrați-vă asupra legumelor și fructelor cu conținut scăzut de zahăr și cu conținut ridicat de fibre (cum ar fi zmeura).

3. Mănâncă încet

 • Este important să mănânci încet, să mesteci bine mâncarea.

 • Să mănânci pentru a trăii, nu să trăiești pentru a mânca. Este de asemenea foarte important să nu mănânci până te simți plin.

 • Mănâncă fară să stai pe telefon sau să te uiți la televizor.

 • Și să mănânci într-o manieră sănătoasă în primul rând pentru a-ți susține sănătatea pe termen lung, mai degrabă decât pentru a pierde rapid în greutate.

4. Să reduci stresul


Stresul cronic suferit pe o perioadă lungă de timp este considerat nu numai periculos - este asociat și cu creșterea riscurilor pentru boli de inimă, diabet, tulburări mentale și boli autoimune, dar este legat și de creșterea în greutate și obiceiurile alimentare proaste.


Stresul se manifestă în corp în mai multe moduri pe care nu le poți simți întotdeauna:


 • crește nivelul „hormonilor de stres” precum cortizolul

 • determină creșterea nivelului de zahăr din sânge pentru a vă modifica pofta de mâncare.

 • afectarea modului în care funcționează glandele tiroidiene și hormonii.

Toate acestea influențează metabolismul și capacitatea de a controla nivelurile de grăsime corporală.


5. Odihnește-te


A dormi suficient ajută la reglarea hormonilor stresului, controlează mai bine apetitul, îți oferă mai multă energie pentru exerciții fizice, poate contribui la reducerea poftelor de dulciuri și tinde să scadă alimentația pe bază emoțională.


6. Să faci regulat exerciții fizice.


Este foarte important să te miști. Dacă ești o persoană sedentară, poți începe prin a ieși la plimbare 20-30 de minute pe zi, și apoi să începi să faci acasă abdomene, de două până la 4 ori pe săptămână. Găsiți pe Youtube, o mulțime de exerciții pe care le puteți face acasă. Să faci săptămânal aproximativ 2-4 antrenamente pentru abdomene îți poate consolida și defini secțiunea în timp ce lucrezi și la pierderea grăsimii corporale prin îmbunătățirea alimentației, a somnului și a stresului.


Exercițiile ajută, de asemenea, la echilibru și stabilitate, îmbunătățește postura și poate ajuta la eliminarea durerilor de spate care pot fi datorate greutății suplimentare.


7. Stimulează metabolismul • Ardeiul Cayenne: ardeii iuti îți vor crește ritmul cardiac, te vor face să transpiri și îți vor stimula ritmul metabolic în același timp. De asemenea, este unul dintre cele mai bune alimente pentru a reduce inflamația din corpul tău. Capsaicina, care se găsește în ardeiul cayenne, poate crește numărul de calorii arse după ce este consumat.

Un studiu realizat în British Journal of Clinical Nutrition a descoperit că atunci când subiecții consumau capsaicină pentru menținerea greutății, oxidarea grăsimilor (descompunerea grăsimii) a fost crescută. Capsaicina poate stimula, de asemenea, producția de AMPK, ceea ce duce la o defalcare suplimentară a grăsimilor.


 • Ceai verde Matcha: Când vine vorba de a vă stimula metabolismul și de a ajuta la pierderea în greutate, știința arată că puține lucruri sunt mai benefice decât ceaiul verde matcha. Într-un studiu, consumul de ceai timp de 12 săptămâni a redus grăsimea corporală. • Algele marine numite wakame: Dacă nu ați auzit încă despre această algă originară din Japonia, pot paria că o să aflați de ea în curând. Într-un studiu japonez realizat la Universitatea Hokkaido, condus de cercetătorul Kazuo Miyashita, fucoxantina găsită în wakame s-a dovedit că promova arderea grăsimilor în celulele grase de la animale. Fucoxantina combate grăsimea în două moduri; în primul rând, încurajează acțiunea proteinei, UCP1, care provoacă oxidarea grăsimilor și se găsește în tipul de grăsime care înconjoară organele. În al doilea rând, fucoxantina promovează producția de DHA în ficat. DHA-ul crescut, un tip de acid gras omega 3, poate ajuta la scăderea colesterolului rău sau a LDL-ului.


Planul meu de a „Pierde grăsimea de pe burtă”


 1. Obțineți mai puține calorii din cereale, zaharuri, băuturi și carbohidrați rafinați. Mănâncă mai multe legume, fructe de pădure, grapefruit, nuci, semințe, carne organică.

 2. Reduceți dimensiunea porției, încetați să mâncați până vă simțiti plini, nu mâncați în timp ce sunteți distrași de telefon/televizor etc.

 3. Dormi 7–9 ore pe noapte. Gestionați stresul și relaxați-vă suficient sau „jucați-vă” pentru a reduce cortizolul.

 4. Combinația de a mânca alimente mai bune și a face exerciții fizice mai des poate crea un deficit de calorii sănătos, permițând corpului să înceapă să ardă depozitele de grăsime (grăsime corporală), mai degrabă decât calorii excesive (combustibil dietetic).

 5. Încercați să adăugați în alimentația dvs. câteva alimente care ard grăsimi precum cayenne, alge marine și ceai verde matcha.

 6. Stai hidratat înainte, în timpul și după antrenamentele tale.

 7. Gestionează stresul din viața ta în orice mod care funcționează pentru tine.

 8. Fiți atenți la modul în care diferite obiceiuri vă afectează nivelul de energie.

 9. Ține evidența a ceea ce te face să te simți mai fericit.

 10. Ia în considerare declanșatorii emoționali care te fac să poftești la mâncare nesănătoasă pe parcursul zilei.

 11. Urmărește-ți somnul.

 12. Discutați cu un profesionist.


Pierderea grăsimii de pe burtă nu este doar ceva pentru care să te străduiești pentru a arăta mai bine, dar are și beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului tău de diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială și multe altele.


Îmi accept toate emoțiile, dar optez pentru a nu mă lasa sufocat de ele.


Comments


bottom of page