top of page

Puterea cuvintelor și a afirmațiilor


Totul începe cu un cuvânt. Cuvintele constau în vibrații și sunete, iar aceste vibrații crează chiar realitatea care ne înconjoară.

Fără cuvinte, un gând nu poate deveni niciodată o realitate. Cuvintele sunt creatorul universului nostru, a vieții noastre și a realitații noastre.



Ce înseamnă asta?


Dacă cuvintele si gândurile tale sunt chiar instrumentele cu care iți creezi realitatea, atunci sunt cu siguranță cele mai puternice instrumente pe care le ai, nu?

Deci cu siguranță ar trebui să alegi cele mai bune cuvinte pentru a-ți crea cea mai bună realitate.


Puterea cuvintelor și a afirmațiilor


 

Gândurile tale influențează, de asemenea ceea ce manifești în viața ta. Cuvintele tale reprezintă o afirmație îndrazneață a gândurilor tale cele mai intime.


Atunci, de ce alegi să folosești în mod greșit cel mai puternic bun pe care îl ai?


 

3 căi de a folosii cuvintele mai bine



1. Alegeți cuvintele cu înțelepciune


Ca și comunitate, suntem condiționați să vorbim mai mult despre lucrurile mai puțin pozitive din viața noastră, decât despre lucrurile frumoase. Avem tendința de a ne critica și de a ne judeca, atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru și uităm să avem grijă de sufletul nostru pentru a ne hrăni ego-ul.


Când "te plângi" de viața ta, practic aceste cuvinte negative, devin realitate. Când spui ceva destul de tare, cuvintele tale devin adevărul, nu numai în mintea ta, ci și în mintea tuturor celor care le-au auzit.


Acum că ști exact că aceste cuvinte, practic îți crează viața, ce cuvinte vrei să folosești?


Trebuie să alegi cuvinte pe care le vorbești constant și să practici o mai bună întelegere a cuvintelor care te descriu pe tine și viața ta.


Cuvintele precum, nu pot, nu vreau, trebuiesc evitate. Ele te scot din capacitatea ta de a manifesta viața pe care vrei să o trăiești.


În calitate de creator al universului tău, ceea ce crezi cu adevărat si ceea ce spui, chiar funcționează. Prin urmare, data viitoare când vrei să folosești cuvinte negative, recaștigă controlul si modelează-ți alegerile cuvintelor astfel încât acestea să aibe un impact mult mai pozitiv asupra vieții tale.


De exemplu, dacă de obicei spui ceva precum " Sunt nesănătoasă și sunt supraponderală" atunci de ce să nu transformi această declarație într-una cum ar fi " Sunt în proces de a deveni mai sănătoasă și în fiecare zi mă aproprii de greutatea ideală".


Cuvintele tale îți pictează viața. Alege să folosești cuvinte pozitive pentru a-ți crea realitatea care este mai bună pentru tine.


2. Eu sunt



Toate afirmațiile pozitive despre cine ești, despre visurile tale, speranțele și succesele tale trebuie să înceapă cu "Eu sunt"


Aceste două cuvinte mici, dar incredibil de puternice, ar trebui să fie considerate cele mai prețioase cuvinte din întregul tău vocabular.

Cum termini propoziția " Eu sunt", aceasta definește cine ești tu pentru tine si pentru cei din jurul tău. Când spui "Eu sunt gras/ nefericit/ timid/ trist" sau " Eu sunt frumos/ încrezător/ fericit/ am succes" acestea reprezintă fix adevărul pe care ți-l creezi.


Nu contează dacă există vreun adevăr în cuvintele pe care le spui, cum termini cele două cuvinte îți definești realitatea.


De ce să nu alegi o expresie super pozitivă și înalțătoare?


Amintește-ți cine ești și cine vrei să ajungi și începe în fiecare dimineață cu câteva afirmații pozitive începând cu cele două cuvinte "Eu sunt"


3. Vorbește din inimă



Primul pas este acela de a exersa să îți cucerești conștiința prin a avea grijă ce cuvinte folosești. Data viitoare când vrei să "te plângi" de viața ta sau să vorbești urât de cineva, întreabă-te:


- De ce vreau sa spun asta?

- Cum o să mă facă să mai simt mai bine dacă spun asta?


Întreabă-te aceste două întrebări și cu siguranță vei descoperi că de fapt vorbești așa din frică, din cauza societății care ne "impune" să fim critici cu noi si cu cei din jur.

Aceasta este frica interioară că nu ești suficient de bun, sau te temi că ești în relația greșită, că ai o carieră greșită etc.


Cel mai important este că prin exprimarea acestor temeri nu vei face nimic pentru fericirea ta. Alege cuvintele pe care le folosești conștient cu iubire și cu bunăvoie.



Vorbește întotdeauna pozitiv și fără răutate, atât despre viața ta cât și despre viața celor din jurul tău.

Cuvintele tale sunt egale cu viața ta.


 


" De îndată ce ți-ai înlocuit gândurile negative cu unele pozitive, vei începe să ai rezultate pozitive" Willie Nelson



bottom of page