top of page

7 trăsături are foamei fizice

În articolul anterior ( 8 trăsături ale foamei emoționale ) am discutat despre foamea emoțională și cum îți dai seama că nu este foame fizică. Pentru că cele două sunt asemănătoare și foarte multe persoane nu le diferențiază vreau să învățați cum să le identificați caracteristicile care le disting.Așadar, în acest articol o să discutăm despre carecteristicile foamei fizice.


Foamea fizică


1. Este treptată. Vă ghiorăie mațele. După o oră, ghiorțăiala se amplifică. Foamea fizică vă dă indicii constante și progresive că este timpul să mâncați.


2. Este deschisă la diferite alimente. În cazul foamei fizice, e posibil să aveți preferințe, dar acestea sunt flexibile. Sunteți deschiși și la alternative.


3. Își are baza în stomac. Foamea fizică ar prefera să mâncați curând, dar nu vă ordonă dă mâncați chiar în acel moment.


4. Apare dintr-o nevoie fizică. Foamea fizică apare pentru că au trecut patru sau cinci ore de când ați mâncat ultima dată. E posibil să aveți și o ușoară amețeală sau să vă scada nivelul de energie, dacă sunteți excesiv de înfometați.


5. Implică alegeri deliberate și conștiență asupra actului de a mânca. În cazul foamei fizice, sunteți conștienți de mâncarea din furculiță, din gură și din stomac. Alegeți conștient dacă mâncați o jumătate din sandviș sau pe tot.


6. Se oprește atunci când e satisfăcută. Foamea fizică provine dintr-o dorință de a alimenta și de a hrăni corpul. De îndată ce acea intenție este îndeplinită, vă opriți din mâncat.


7. Se bazează pe mâncat ca necesitate. Atunci când intenția din spatele actului de a mânca își are bazele în foamea fizică, nu există vinovăție sau rușine. Vă dați seama că mâncatul, la fel ca și respiratul, este un ingredient indispensabil al vieții.Este nevoie de practică și de răbdare pentru a identifica în mod consecvent dacă foamea voastră este de natură emoțional sau fizică. Dacă aveți nevoie de ajutor îmi puteți scrie pe rețele de socializare.


Zi frumoasă!Referinte: Constant Craving: What Your Food Cravings Mean and How to Overcome Them.

Comments


bottom of page